nieuws


Lia met haar rode pepercollier

Lia met haar rode pepercollier

 

Diep geraakt was ik door het ontvangen van het rode pepercollier: Ik krijg het collier van Marjo, de moeder van Demi.

 

Zomaar een maandagmorgen in maart. Ik bel aan bij Marjo om even bij te praten. We kletsen bij over de afgelopen maanden: Marjo heeft veel werk verzet voor de opstart van de eerste vakantieweek van Herberg Papillio, en ik ben gestart met mijn eigen praktijk voor kinderfysiotherapie. “ik had je vandaag een mail willen sturen, maar nu je toch hier bent”…… Marjo verdwijnt even naar boven en komt terug met een paars fluwelen doosje. Ze vraagt of ik weet wat er in het doosje zit: ik heb geen enkel idee.

Voordat het kistje geopend wordt vertelt Marjo mij dat ze nu ineens spontaan alle woorden moet vinden. Ze had het vandaag in een mail willen sturen, omdat ik zoveel betekent heb voor Demi als fysiotherapeut, maar vooral die extra dingen buiten het oefenen doe. Ook omdat ik er was met aandacht voor de andere leden van hun gezin. En omdat ze het zo mooi vindt dat ik de stap heb genomen om een eigen praktijk voor kinderfysiotherapie te starten. Juist voor die kinderen die iets extra’s nodig hebben ( Pluzz ).

 

Beiden zijn we diep geroerd, want het gaat niet om de perfect geformuleerde zin waarin je dit uitspreekt, maar mooi hoe dit collier onze verbondenheid en drijfveren versterkt.

Demi is degene die ons allebei daadkracht heeft gegeven: “samen zijn we sterk”, het motto van Demi.

Al die ronde schakels in de ketting en al die rode pepertjes: het maakt me sterk, het sterkt me in de weg die ik ben ingeslagen.

Heel mooi vind ik het om het collier weer door te mogen geven aan een vrouw waarvan ik vind dat zij het verdient.

 

Het rode pepercollier gaat nu naar Venlo: naar een echt Venlo’s maedje, Riekie.

Riekie krijgt het rode pepercollier omdat ik het zo waardeer dat zij zich belangeloos inzet voor anderen: niks geen kapsones, dat doe je toch gewoon!

In Nigeria werkte ze voor de stichting Co-foundation. In Bali zette ze een mytylschool op voor de stichting Cintanak. Ze is bestuurslid van de regionale kinderfysiotherapie Vereniging Limburg en voor mijzelf is zij een luisterend oor en klankbord bij het opzetten van mijn praktijk: een vrouw met een warm hart.

 

Lees hier meer over het reizende rode pepercollier